Зад всеки награден мениджър стои неговият екип

Всеки път щом погледна статуетката, си напомням, че задачите имат правилно решение, и то обикновено е най-трудното за изпълнение

Светла Боянова:

Зад всеки награден мениджър стои неговият екип
Светла Боянова е изпълнителен директор на "Агрион Финанс” - специализирано дружество за кредитиране и лизинг за агросектора. Кариерният й път е изцяло свързан със сектор земеделие, като от 2006 г. насам заема различни ръководни постове. През 2016 г. тя бе отличена с наградата "Мистър и Мисис Икономика" в категория "Земеделие и хранителна промишленост".

Г-жо Боянова, тежи ли наградата "Мистър и Мисис Икономика" и какви отговорности носи?

Отличието от конкурса „Мистър и Мисис Икономика“ показа, че си вършим работата по най-добрия начин и ни мотивира да продължим да поддържаме високи стандарти. Но в „Агрион Финанс“ смятаме, че ангажиментите, които поемаме към партньори и клиенти, не трябва да са обвързани само и единствено с бизнес признанията. Защото и в бизнеса, и в живота, трябва да държим на думата си, да бъдем коректни един към друг и да изпълняваме поетите отговорности въпреки, че често за тях не се дават отличия.

Какво донесе лично на Вас това отличие?

Всеки път щом погледна статуетката, си напомням, че задачите имат правилно решение, и то обикновено е най-трудното за изпълнение. Иначе за мен наградата бе приятен повод да поздравя екипа. Звучи като клише, но ако „зад всеки успял мъж стои една силна жена“, то „зад всеки награден мениджър стои неговият екип“. Не на последно място, измежду поздравленията след конкурса, получих и много запитвания за финансовите ни продукти

Какви са качествата, които притежават успешните мениджъри?

Дисциплинираност, постоянство и ангажираност. Бих добавила и умението да знаеш кога да слушаш и кога да говориш. Имам късмета като финансист да работя с числа, а с тях трудно се спори.

Защо трябва да се награждават успешните бизнес практики?

Според мен отличаването на успешните бизнес практики трябва да се приема метафорично като фар, който указва правилната посока на развитие. Те са доказателство, че има смисъл да се работи коректно и са мотивация за цялата система – за останалите фирми в бранша, за тези, които тепърва започват работа, и за младите хора да останат и да се развиват в България.
Коментари: 0