Започва строителството на още една сграда в Логистичен парк East Ring

Инвестицията е над 12 млн. лева

Започва строителството на още една сграда в Логистичен парк East Ring
3350 ~ 2 мин. четене
Днес беше даден старт на Фаза 3 от проекта Логистичен парк East Ring край София, съобщиха от фирмата инвеститор "Ист Ринг ЛП" ЕООД. Този етап от изграждането на целия проект включва построяването на сграда - сух склад, с разгъната застроена площ от 12 800 кв. м., подходяща и за леко производство.

Светлата височина в складовите площи е 10.5 м, а товароносимостта на пода - 5 т/кв.м. Сградата е със стоманобетонова конструкция и ще разполага със своя собствена фотоволтаична инсталация.

Складовите площи са 11 650 кв. м, а офис площите – 1 150 кв.м. Сградата ще бъде сертифицирана по BREEAM. Предвижда се обектът да бъде готов за експлоатация в средата на 2019 г. Инвестицията в обекта се предвижда да бъде в размер над 12 млн. лв. без ДДС.

„Чрез инвестиции можем да дадем на младите хора възможност за развитие. Такъв пример е този проект - добро сътрудничество между инвеститора и община Елин Пелин, което ще доведе до развитие на района и работа за младите“, каза Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Освен Янев, на първата копка присъства и кметът на Община Елин Пелин доц. д-р. инж. Ивайло Симеонов. „Община Елин Пелин се налага като притегателен център за логистични бази“, коментира той.

Инвеститор на проекта Логистичен парк East Ring е "Ист Ринг ЛП" ЕООД, 40% от капитала на което се притежава от международния инвестиционен фонд East Balkan Properties. Това е поредната инвестиция на фонда в недвижими имоти в България.

Целият проект Логистичен парк East Ring се простира на площ от над 220 000 кв м., с потенциал за изграждане на повече от 90 хил. кв. м. сухи и хладилни складови халета и производствени помещения. Общо е планирано изграждането на 10 сгради. Необходимата инфраструктура е напълно изградена. Към днешна дата инвестицията в целия проект възлиза на приблизително 21 млн. лв. без ДДС. Консултант на проекта е австрийската архитектурна компания Econsult.

Развитието на парка започна през 2011 г. Към момента на територията му вече успешно функционират две сгради - сухи складове с РЗП от 12 800 кв.м. Сградите са сертифицирани по BREEAM и отдадени под наем на международния доставчик на логистични услуги „Карго партнерс“ и на "Евро 07" - водещ дистрибутор на авточасти. Първата сграда получи през 2016г. отличието „Сграда с елементи на зелена архитектура“ на Националния конкурс „Сграда на годината“.
Коментари: 0