Започна записването на ученици за Лятната академия на “Заедно в час”

Ученици от I до XII клас могат да се включат в безплатната лятна академия в две училища в София

Започна записването на ученици за Лятната академия на “Заедно в час”
556 ~ 2 мин. четене

"Заедно в час" започна набирането на ученици за своята безплатна Лятна академия в София, която се провежда за осма поредна година и е предназначена за ученици от I до XII клас. Лятната академия се провежда в рамките на три седмици, от 30 юли до 16 август, всеки делничен ден от 9:00 до 12:30 часа в две столични училища - 90 СУ "Ген. Хосе де Сан Мартин" в кв. Люлин и 125 СУ "Боян Пенев" в кв. Младост. 

Срокът за записване на ученици е до 15 юни на сайта на "Заедно в час". Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети.  

Часовете по време на академията са напълно безплатни и са водени от новите мотивирани учители по програма “Заедно в час. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен професионален опит. Всички те са обучени по международния модел „Преподавай като лидер“, създаден с фокус върху успеха на всеки ученик. За тях Лятната академия е финалният етап от предварителната им подготовка преди да влязат да преподават в класните стаи на училища партньори на “Заедно в час в 12 региона на страната.

По време на академията “Заедно в час осигурява на учениците безплатно обучение и учебни материали, индивидуални и групови занимания, специални забавни събития – игри и занимания, както и сертификат за успешно редовните ученици в края на лятното приключение.

До момента през програмата са преминали 163 души, а през учебната 2017/2018 г. като преподаватели първа и втора година в училище влязоха близо 160 учители в регионите Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора.

Лятната академия се провежда с подкрепата на Фондация “Америка за България”, Международния клуб на жените – София, Банкя, Dundee Precious Metals, Титан Златна Панега и други корпоративни и НПО партньори.

Коментари: 0