Започва фестивал на фермерски храни от малки производители в София

Всички фермери и производители са регистрирани от земеделското министерство

Започва фестивал на фермерски храни от малки производители в София

Автентични фермерски храни на малки производители от страната ще бъдат представeни всяка седмица от края на юни до началото ноември на фестивала "От нашата ферма - с любов за Вас". Първото издание на Фестивала е на 28 юни, сряда, пред Министерството на земеделието и храните.

Семейни ферми и малки производители ще представят разнообразни храни, като сирене, кашкавал, кисело мляко, мед и пчелни продукти, сладка, яйца, месо, сезонни плодове и зеленчуци, билки, подправки и др.

Тематични дни, дегустации, кулинарни демонстрации, правене на място на сирене, сметана и кисело мляко, както и други вкусни изненади ще придадат специфичен облик на фестивала. Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на МЗХ за преработка във фермата и преки продажби. Столичани познават повечето от тях от коледните и великденските фермерски пазари в центъра на София, очакват се и нови производители с разнообразни продукти. Щандове ще имат занаятчии от Задругата на майсторите на народни художествени занаяти.

Организатор на фестивала е Фондацията за биологично земеделие Биоселена и се осъществява в рамките на българо-швейцарския проект “За Балкана и хората“ за подкрепа на малкия местен природосъобразен бизнес.

Коментари: 0