Започва приемът по схема \"Училищен плод\"

Предвиденият бюджет е 14 млн. лв.

Започва приемът по схема \
224 ~ 1 мин. четене

Приемът на документи за подпомагане по схемата „Училищен плод“ започва днес и ще продължи до 23 септември 2015 г. Заявленията се подават в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие”, а предвиденият бюджет е 14 милиона лева, съобщиха от ДФ „Земеделие“.

Очаква се от схемата да се възползват 480 хил. деца от I до подготвителна група на детските градини и децата от подготвителната група и учениците от І до IV клас в училищата. На всяко дете се полагат свежи плодове и зеленчуци на обща стойност 27,29 лв., без ДДС.

Спрямо предходната година остава непроменена стойността на една порция– 0,68 лв. без ДДС. Промени има в наредбата, по която се администрира схемата. Ново изискване е плодовете и зеленчуците, които се предлагат по схемата, с изключение на цитрусовите плодове и бананите, да бъдат от местните пазари.

Промени има и при част от изискуемите документи за кандидатстване, както и във вида и начина на предлагане на плодовете и зеленчуците в учебните заведения.Новата наредба, както и образци на заявленията и указанията за кандидатстване са обявени на интернет страницата на схемата http://schoolfruit.dfz.bg.

По схемата могат да кандидатстват три групи кандидати: учебни заведения, еднолични търговци, търговски дружества и кооперации, организации на производители на плодове и зеленчуци, както и общини с учебните заведения, които се намират на тяхната територия.

Подкрепи Economic.bg