Microsoft разработва приложение, което ще чете новини вместо вас

NewsCast цели да направи потребителите по-продуктивни

Microsoft разработва приложение, което ще чете новини вместо вас
Автор: Божидара Иванова

Технологичният гигант Microsoft тества ново приложение, което създава новинарски плейлистове, а впоследствие ги чете на потребителите, съобщава Neowin.

Приложението носи името NewsCast и използва технологията Bing за четене на текст. Тя далеч не е толкова ограничена, колкото тази на Кортана, пише изданието.

Целта на програмата е да направи потребителите още по-продуктивни, тъй като става въпрос за слушане на новини, а не четене. Това означава, че потребителите ще могат да слушат дори докато шофират, поливат градината и т.н.

Публикацията е базира на страница в уеб портала на Microsoft Azure (облачният мастодонт на редмъндския гигант), която дори предоставя възможност за сваляне на приложението.

В нея Microsoft споделя, че зад програмата стои екипът на Bing. За съжаление обаче достъпът до приложението вече е прекратен, но Neowin са успели да свалят няколко снимки.

Приложението е било достъпно чрез Azure единствено за iOS устройствата. Вероятната причина е, че по-голямата част от служители/тестъри на Microsoft използват iPhone и iPad.

NewsCast наподобява новата услуга на Facebook за горещи новини. Все още няма информация кога приложението ще се предлага за свободно ползване, но вероятно ще се превърне в конкурент на продукта на най-голямата социална мрежа в света.

Коментари: 0