Засега „Демократична България“ не подкрепя кабинета на ИТН

Христо Иванов не отиде на срещата с "Има такъв народ"

Засега „Демократична България“ не подкрепя кабинета на ИТН

Снимка: БТА

4256 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Шансовете „Демократична България“ да подкрепи проектоправителството на „Има такъв народ“ са по-малко от 50%. Това обяви след половинчасова среща между двете формации депутатът и лидер на „Зелените“ Владислав Панев. На срещата от ИТН представиха кандидат-министрите си, но събитието не бе уважено от другите двама съпредседатели на коалицията Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Имаме още доста теми за дискусия. Не мисля, че шансовете за подкрепа са повече от 50%. По-скоро са по-малко от 50%“, коментира Панев пред медиите.

Кандидатите за министри на ИТН ще бъдат обсъдени на заседание на парламентарната група на градската десница, като Панев посочи, че по време на срещата не са обсъждани самите имена. Панев потвърди, че Петър Илиев е предложен за министър на вътрешните работи. Припомняме, че той бе спряган за кандидат-премиер, а в предишния проектокабинет на ИТН бе номиниран за правосъден министър.

Колкото до отсъствието на Иванов и Атанасов, Панев обясни, че това не означава бойкот на преговорите. По негови думи те продължават до края на седмицата по определени ресори.

На срещата дискутирахме определени приоритети, като от ИТН обясниха, че имат подробна управленска програма и ще ни запознаят с нея в детайли“, допълни Панев.

Подкрепи Economic.bg