Защо децата на Бъфет няма да получат нищо от оставащите му $100 милиарда?

Целта на милиардера е да раздаде 99% от състоянието си до края на живота си

Защо децата на Бъфет няма да получат нищо от оставащите му $100 милиарда?

Снимка: БТА

11557 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Уорън Бъфет вече е на половината път от целта си да раздаде огромното си богатство, но въпреки че му остават още 100 милиарда долара, той не планира да ги споделя с децата си. Философията на милиардера е, че е по-добре парите да бъдат похарчени за филантропски каузи, отколкото в инвестиционния портфейл на собствените му наследници.

След много наблюдения на супер богати семейства, ето моята препоръка: Оставете на децата достатъчно, за да могат да правят всичко, но не толкова, че не да правят нищо“, обяснява Бъфет в бележка до акционерите.

90-годишният магнат казва, че е забелязал, че династичното поведение – или прехвърлянето на огромно богатство от едно поколение в семейството към следващото – е по-рядко срещано в САЩ, отколкото в други страни. Според него този подход губи привлекателността си.

Това не означава, че децата на Бъфет, които вече са в 60-те си години, не са получили нищо от баща си. Всяко от тях има фондация от 2 милиарда долара, финансирана от Бъфет, съобщи The Washington Post през 2014 г.

Според информацията Бъфет е дарил своите акции в Berkshire Hathaway на стойност 4.1 милиарда долара на пет благотворителни фондации като част от усилията му да раздаде 99% от богатството си до края на живота си. Общата сума на даренията му е била 41 милиарда долара.

Подкрепи Economic.bg