Затварят днес фаталния път София-Своге

Следователи ще вземат проби

Затварят днес фаталния път София-Своге

Снимка: МВР

1432 ~ 1 мин. четене
Между 10.00 и 18.00 ч. днес ще бъде затворена част от пътя София-Своге, където миналата седмица катастрофа с автобус отне живота на 17 души, съобщиха от МВР. Причината е провеждането на процесуално- следствени действия, тъй като следователи от Националната следствена служба ще вземат проби от пътя за изследване.

За посоченото време се спира движението на всички пътни превозни средства в участъка от км 51+000 до км 75+410 на път II- 16 /Своге- София/. 

От МВР съветват шофьорите да изберат обходни маршрути: път III-164 /Своге - Бучин проход/ и път II-81 /София - Костинброд/.

След като следователите приключат с вземането на проби, ще започне ремонта на пътя.

Припомняме, че преди няколко дни министърът на регионалното развитие Николай Нанков обяви, че асфалтът на мястото не бил с необходимото качество.

Разследването на тежкото произшествие на пътя Своге-София продължава с разпити на свидетели, съобщават от прокуратурата. В Националната следствена служба вчера са разпитани 20-те членове на Държавната приемателна комисия, извършила окончателното приемане на пътя след ремонта му.

Като свидетели са разпитани също министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов.

Днес ще бъдат разпитани бившите председатели на АПИ Дончо Атанасов и Лазар Лазаров.
Подкрепи Economic.bg