Половината от 22-километровия ремонт на „Тракия“ приключи

Готово е платното в посока Бургас и веднага започва ремонт в това за София

Половината от 22-километровия ремонт на „Тракия“ приключи

Ремонтът на 22километровата отсечка от магистрала "Тракия" в посока Бургас завърши. Това обаче няма да отпуши напълно магистралата, тъй като веднага започва ремонтът на участъка между Пловдив и Стара Загора в посока София. Движението между 134-ти и 156-ти километър на автомагистралата се прехвърля двупосочно в ремонтираното платно.

Целта е строителните дейности да завършат колкото се може по-скоро, преди началото на активния туристически сезон и по АМ „Тракия“ да се пътува удобно и безопасно. Преди няколко дни премиерът Бойко Борисов лично инспектира на място как вървят ремонтните дейности и "разпореди" те да приключат окончателно на 15 юни.

Средно на денонощие в участъка между Пловдив и Стара Загора преминават по 23 952 моторни превозни средства. От тях 18 370 са леките автомобили, 5 209 са товарните камиони, а 210 са автобусите, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

22-километровата отсечка не е ремонтирана от въвеждането ѝ в експлоатация през 1995 г. Строителните работи предвиждат ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи, възстановяване на пътни знаци и др.

В момента движението на леките автомобили в ремонтирания участък е прехвърлено двупосочно в платното в Бургас, а тежкотоварните превозни средства преминават по обходен маршрут: от пътен възел „Пловдив Изток“ при 133-ти км на АМ „Тракия“ по път I-8 и II-66 до пътен възел „Плодовитово“ при 165-ти км и обратно.
Коментари: 0