Жълт код за снеговалежи в 14 области в страната

От АПИ съветват шофьорите да тръгват на път с автомобили, предвидени за зимни условия

Жълт код за снеговалежи в 14 области в страната

Снимка: БГНЕС

156 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Шофьорите на леки автомобили и на тежкотоварни превозни средства да тръгват на път с автомобили, предвидени за зимни условия, тъй като метеорологичната прогноза за деня е валежи от сняг в 14 области в страната, съветват от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Жълт код за потенциално опасно време е определен за областите Видин, Монатана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Шумен, Търговище, Разград, Добрич, Варна и Силистра.

От АПИ препоръчват на шофьорите да тръгват на път с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Блокирането на движението от превозни средства, неподготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, припомнят от агенцията.

За поддържане на републиканската пътна мрежа на 24-часов режим работят снегопочистващите фирми в 27-те областни пътни управления.

Повече информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на пътищата може да се получи от интернет страницата на АПИ. 

Подкрепи Economic.bg