Златото губи стойност пред облигациите

Основните индекси приключиха сесията на поставените по-рано върхове

Златото губи стойност пред облигациите

Снимка: Pixabay

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Индексите приключиха сесията близо до поставените по-рано върхове в очакване на ключови данни за инфлацията днес. S&P 500 се понижи с 0.02%, докато Dow Jones се потъна с 0.1%. Акциите на NVidia скочиха с 5.5%, след като гигантът заяви, че приходите за първото тримесечие вървят по-добре от очакванията на компанията и че очаква търсенето да продължи да надвишава предлагането, поне до края на тази година.

Златото падна в понеделник, тъй като доходността по американските облигации се повиши, което натежа върху кюлчетата.

Акценти днес

Потребителски цени  – САЩ

Акцентът за деня ще падне върху индекса на потребителските цени в САЩ. Общият консенсус е, че потребителските цени ще са се покачили с 0.5%. Индикаторът е водещ показател за инфлацията в стоките от потребителската кошница, която представлява по-голяма част от икономическата активност.  

Инструмент на фокус

NVidia

Акциите на компанията се намират в период на консолидация от средата на миналата година. През последната сесия акциите скочиха с повече от 5.5%, след като компанията представи по-добри от очакваните резултати във финансовия си отчет. Цената остана ограничена от предходен връх въпреки добрите новини, като е възможно следващите няколко сесии да видим корекция на рязкото повишение в цената. Пробив и задържане над върха може да даде начало на ново възходящо движение.

EUR/USD

Валутната двойка направи успешен пробив на 25 периодната проста пълзяща средна. Двойката в период на консолидация последните няколко сесии в очакване на данните за потребителските цени в САЩ, които ще бъдат публикувани днес в 15:30 часа българско време. Движението в цената образува триъгълник, като пробив на горната линия може да даде сигнал за вход в дълга позиция с цел 1.9750.

XAG/USD

Среброто се намира в низходящ тренд от началото на март. Движението в цената сформира низходящ триъгълник, образуван от низходящата тренд линия и зоната на подкрепа. Линиите на бавния Стохастик се пресякоха, сигнализирайки за понижение в цената, като пробив на зоната на подкрепа може да удължи загубите на ценния метал.

US Tech 100 NAS

Технологичният индекс направи затвори две поредни силни седмици, след като направи успешен пробив на образуваната низходяща тренд линия. Движението все още остава ограничено под върха поставен средата на февруари в очакване на данните за потребителските цени в САЩ по-късно днес.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0