Златото пада въпреки слабия долар

Tesla се раздели с 4% от стойността си, след като сесията завърши зле за технологичните пазари

Златото пада въпреки слабия долар

Снимка: Unsplash

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

S&P 500 се понижи от поставения рекорд миналата сесия след нестабилна търговия в сряда. Технологичният сектор се понижи, докато инвеститорите претегляха по-добри от очакваните финансови резултати на компании за Q1. Tesla се раздели с 4% от стойността си, докато Apple и Amazon се плъзнаха с около 1%. S&P 500 спадна с 0.4% до 4 124.

Dow Jones спечели 54 пункта, или 0.2% до 33 730. По-рано през сесията индустриалната средна успя да прибави 200 пункта към стойността си. Междувременно технологичният Nasdaq Composite падна с 1% до 13 857. 

Цените на петрола скочиха с повече от 4% в сряда, след като запасите на лек суров петрол в САЩ намаляха с 5.9 млн. барела, надхвърляйки прогнозите за спад от 2.9 млн. Златото се понижи, след като ръст в доходността на американските ДЦК възпрепятства повишение в цената въпреки по-слабия долар.

Акценти днес

Икономически данни  – САЩ и Европа

Акцентът за деня ще падне върху множество икономически данни от САЩ. Фокусът на инвеститорите ще падне върху продажбите на дребно за миналия месец и бизнес активността в Ню Йорк и Филаделфия. Също така ще бъдат публикувани данни за промяната в потребителските цени в Германия, които се очаква да са се покачили с 0.5% на месечна база.

Инструмент на фокус

Tencent Music

Компанията направи рязка корекция през последните седмици. Цената достигна линия на подкрепа, като успешно проби 200 периодната експоненциална средна, която се намира около психологическите 20 USD за акция. Навлизането в дълга позиция има добро взаимоотношение риск/печалба.

EUR/USD

Валутната двойка успя да пробие 25 периодната експоненциална средна. Движението в цената образува триъгълник, като успешният пробив на ограничителната линия на техническата фигура изстреля цената до зона на съпротива. Успешен пробив и задържане над тази зона можа да се приема като продължение за възходящото движение.

WTI

Американският петрол направи успешен пробив на низходящата тренд линия, след като в продължение на няколко седмици цената консолидираше около 50 периодната експоненциална средна. Последва рязко възходящо движение през изминалата сесия, след като запасите на лек суров петрол в САЩ внезапно се намалиха. През изминалата сесия движението проби ниво на съпротива, като очакваме корекция до нивото от което възходящото движение да продължи.

Dow Jones

Индексът успя да постигне рекорд през изминалата сесия, но завърши деня с около 150 пункта под него. Предвид стойностите на RSI е възможно през следващите няколко седмици да се появи корекция в цената, като очакванията ни са тя да не продължи по-ниско от образуваната линия на подкрепа от предходни върхове и дъна.

Източник:  https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0