Златото се изкачи до тримесечен връх

Разхлабването на мерките във Великобритания повиши цената на петрола

Златото се изкачи до тримесечен връх

Снимка: Pixabay

680 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Технологичният сектор поддържаше основните индекси под натиск в понеделник. Инвеститорите загърбиха технологичните акции през последните няколко седмици и насочиха вниманието си към циклични компании и акции, които биха спечелили от възстановяването на нормалния начин на живот от преди пандемията.

Индустриалната средна Dow Jones падна с 60 пункта до 34 327, докато S&P 500 се раздели с 0.25% от стойността си и приключи деня на ниво от 4 163. Технологичният NASDAQ падна с 0.4% и завърши сесията на 13 379.

Великобритания намали ограниченията поставени заради пандемията в понеделник. Баровете и ресторантите отвориха врати за клиенти на закрито. Цените на петрола се повишиха с повече от 1% в понеделник, повдигнати от новината.

Междувременно златото достигна тримесечен връх в началото на седмицата, след като благородният метал се хареса на инвеститорите като защита срещу инфлацията. Данните за потребителските цени в САЩ посочиха миналата седмица, че на годишна база повишението е най-високото от повече от десетилетие насам, а именно 4.2%.

Акценти днес

Икономически данни – Еврозона

Акцентът за деня ще падне върху икономически данни от Европа. Денят ще започне с данни за равнището на безработица във Великобритания, което се очаква да остане непроменено спрямо предходния период. По-късно ще получим повече информация за търговския баланс в Еврозоната и данни за брутния вътрешен продукт на зоната. 

Инструмент на фокус

Microsoft – Дневна

Акциите на технологичния гигант останаха под натиск и в понеделник. Цената отскочи миналата седмица от 100 периодната експоненциална средна, която многократно се явява като ниво на подкрепа за акциите, но въпреки това цената не успя да пробие образуваната низходяща тренд линия. Очакванията ни са ако негативното движение се задълбочи то да бъде ограничено над възходящата тренд линия.

USD/JPY – 8 часова

Валутната двойка смени посоката на движение от началото на май, като успя да образува по-високо дъно и сформира възходяща тренд линия. Възходящото движение беше ограничено през последните няколко сесии под образуваната зона на съпротива, като следващото ниво на подкрепа за валутната двойка е 109.00.

XAU/USD– Дневна

Златото смени посоката на движение след образуваното двойно дъно през март. Високите нива на потребителските цени в САЩ също допринесоха за опасения от инфлацията, което допълнително подкрепи интереса към ценния метал. Цената е на път да достигне зона на съпротива образувана от предходни върхове.

US30.i – Дневна

Индустриалната средна се понижи значително миналата седмица, след като стойността на индекса не успя да се задържи над 35 000 пункта. Притесненията от инфлацията уплашиха инвеститорите, като цената се понижи и отскочи от образуваната зона на подкрепа от предходни дъна и 50 ЕМА.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0