Дянков отхвърли искането за по-високи заплати в МВР

Според вицепремиера не би било редно МВР да стане второто най-добре платено министерство

09:15 21.08.2012

Финансовият министър Симеон Дянков се обяви против искането на Синдикалната федерация на служителите в МВР за увеличение на заплатите. Няма резон в МВР да получат 25% по-високи месечни възнаграждения при положение, че работещите в системата имат редица привилегии като дълъг отпуск, ранно пенсиониране и получаване на 24 заплати накуп, коментира Дянков.

Ако заплатите в МВР се вдигнат с 25%, средната ще стане 1280 лева и МВР ще е второто най-добре платено министерство. "Не мисля, че това е редно", заяви Дянков, като подчерта, че всички работещи в подопечното му министерство са с висше образование.

Вицепремиерът посочи, че в Бюджет 2013 акцентът ще е повишаването на пенсиите, които по думите му ще се повишат с процент по-висок от натрупаната инфлация.

По темата с цените на горивата, вицепремиерът коментира, че те са сезонна стока и през есента ще поевтинеят. Той заяви, че евентуална промяна на акциза за тях може да има от 2014 година, като преди това всички страни-членки на ЕС трябва да одобрят подобно решение.

Цените на храните са пазар, в който държавата и определени министерства не могат да направят кой знае какво, посочи Дянков. Той обясни, че в САЩ има твърда цена на млякото, но това не е политика, наложена от държавата, а от "това, че децата винаги трябва да имат мляко".
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Симеон Дянков | МВР

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ