Изобретиха ролкови кънки с електродвигател

Благодарение на вградения електромотор, ролерите Electric Skates позволяват развиване на скорост до 13 км/ч

14:53 27.06.2012

Electric Skates е ярък пример за развитието на миниатюрните индивидуални средства за придвижване. Електрическите ролкови кънки изглеждат малко тромави, но недотам елегантният им външен вид се компенсира от техническите характеристики.

Всяка от кънките е снабдена с 80-ватов електродвигател, който се захранва от вградена компактна литиево-йонна батерия, подобна на използваните в лаптопите, пише PCWorld. Благодарение на тази електро-окомплектовка Electric Skates развиват скорости до 13 км/ч. и с едно зареждане осигуряват пробег от 10 км., което в градска среда обикновено е напълно достатъчно.

Интересно е управлението на електрическите кънки, което става чрез влизащия в комплекта безжичен пулт. Разбира се, предвидени са и аварийни спирачки, разположени в задната част на кънките.

Като първо комерсиално превъплъщение на идеята за електрически ролкови кънки Electric Skates не са лишени и от някои досадни недостатъци. Един от тях е, че за 40 минути работа батериите трябва да се зареждат цели 5 часа. Другият е характерен за всички нови технологии и електрически транспортни средства – цената. В онлайн магазина Hammacher Schlemmer новите Electric Skates струват цели $700. 

 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини