Летище София със сертификати за качество и околна среда

Авиошоу с радиоуправляеми самолети отбелязва 75 годишнината на столичния аеропорт

15:22 27.06.2012

Летище София, единствено в България, получи сертификати за управление на качеството и околната среда по ISO 9001:2008 и ISO 14001:2004. Оперативният директор на Италианското класификационно дружество РИНА - Микеле Франчони, ще връчи сертификатите на Изпълнителния директор на аеропорта Веселин Пейков  на 29 юни/петък/ по време на демонстрация с радиоуправляеми авиомодели. Авиошоуто на Българската федерация по авиомоделизъм се провежда по случай 75 годишнината на Летище София, 65 годишнината  от първия полет на Гражданската авиация на България и 100 годишнината на българската авиация и ще се проведе в парка край Терминал 2 на столичната аерогара.

На 29 юни 1947 г. в 10 часа и 20 минути от пистата Летище София излита самолет Ю 52 с пътници на борда за Бургас и поставя началото на гражданската авиация на България.

Международно признатите в цял свят, сертификатите за управление на качество и околна среда, които получава Летище София, ще повишат доверието на неговите партньори в ефективността на цялостната му дейност и предоставят по-широки възможности за реализация, коментираха от аеропорта.

 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини