Amazon вече е най-скъпата компания в света

Онлайн търговецът изпревари Microsoft, след като акциите му поскъпнаха с 3.5% в понеделник

Снимка: БТА
10:04 08.01.2019
Американският гигант за онлайн търговия Amazon вече е най-скъпата компания в света. След затварянето на пазара в петък и отчетения ръст от 3.5%, капитализацията ѝ достигна 796.8 млрд. долара. Зад нея остана Microsoft с оценка от 783.6 млрд. долара. На четвърто място остава Apple, която в средата на 2018 г. стана първата американска компания и едва втората в сета, чиято пазарна капитализация надхвърли 1 трлн. долара. Днес тя вече е едва 702 млрд. долара.

Въпреки взетата корона сегашната капитализацията на Amazon е под нейния рекорд от септември 2018 г., когато тя също пресече границата от 1 трлн. долара.

През последното тримесечие на миналата година акциите на компанията, основана от Джеф Безос, се обезцениха с 25%, което бе най-голямото потъване от кризата през 2008 г.

Въпреки опасенията за забавяне на растежа, гигантът в електронната търговия се очаква да отчете по-добри продажби през четвъртото тримесечие спрямо същия период на миналата година. Очакваният ръст е с около 20%.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: пазарна капитализация | пазарна оценка | Амазон | Епъл | Майкрософт

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини