Българин отличен в Централноевропейските стартъп награди

Момчил Кюркчиев с награда за Основател

16:10 03.10.2018
Българинът Момчил Кюркчиев, изпълнителен директор и съ-основател на Leanplum, бе отличен сред водещите предприемачи и стартиращи компании според селекцията на паневропейската организация Central European Startup Awards (CESA). Той получава награда за Основател на годината.  

Leanplum е бързо развиваща се компания и лидер в мобилното маркетингово пространство. С инвестиция в размер на $98 мил. и офиси в София, Сан Франциско, Ню Йорк, Амстердам и Сингапур, Leanplum трансформира мобилната ангажираност на потребители от цял свят и ускорява продуктови иновации в области като machine learning, cross-channel automation, 1:1 personalization. Ежедневно Leanplum улавя над 25 милиарда мобилни действия и позволява на световни брандове като Tinder, Grab и Tesco да създават дългосрочни, пълноценни взаимоотношения със своите клиенти чрез персонализирани кампании в реално време. Изградената от Момчил Кюркчиев и екипа на Leanplum силна организационна култура подрежда компанията сред най-добрите работодатели за 2018 г. според Fortune, San Francisco Business Times и Entrepreneur.

“България е страна, пълна с неограничени възможности за развитие на таланти, продукти и иновации. Щастлив съм да бъда част от развитието на технологичната и предприемаческа общност в страната”, заяви Момчил Кюркчиев. В края на месец май 2018 г. той бе отличен и в категория Бизнес, икономика и предприемачество на организираната от Junior Chamber International – Bulgaria (JCI Bulgaria) класация “10-те най-изявени млади личности на България”. 

Mисия на Централноевропейските стартъп награди (част от Global Startup Awards) е да разпознае уникалната и разнообразна природа на предприемаческата общност в страни като Австрия, Полша, Чехия, Сърбия, Словения, Словакия, Хърватия, Румъния, Унгария и България. Следващата стъпка за отличените на национално ниво предприемачи и стартиращи компании е регионалното CESA съревнование, което ще се проведе на 24 октомври 2018 г. във Варшава. 

Пълен списък на отличените в сфери като интернет на нещата, изкуствен интелект, био- и финансови технологии, споделени работни пространства, акселераторски програми и инвестиционни фондове можете да намерите ТУК.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: награда | стартъп | Leanplum | Central European Startup Awards | Момчил Кюркчиев

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини