Бившият шеф на Nissan с две нови обвинения

Те отново са за финансови злоупотреби и укриване на доходи

Снимка: БТА
15:51 11.01.2019
Японската прокуратура повдигна две нови обвинения срещу бившия председател на Nissan Карлос Гон за финансови престъпления.

Гон, който е задържан от ноември, е обвинен в тежка злоупотреба с доверие и укриване на доходите си.

Той вече има обвинение, че не е обявявал цялата си заплата в продължение на пет години. Гон обаче отрича всички нарушения.

Адвокатите му заявиха, че ще поискат пускане под гаранция, но експертите твърдят, че има много малка вероятност такова искане да бъде уважено.

Новите обвинения вероятно ще оставят 64-годишния мениджър в затвора до първия му процес, според неговите адвокати.

Гон бе обвинен в края на миналата година за това, че не е декларирал целия си пакет със заплащате за пет години до 2015 година.

Новото обвинение от днес твърди, че той не е декларирал и получени компенсации за още три години.

Той получи днес и ново, по-сериозно обвинение за злоупотреба с доверие.

Госн, определян като архитектът на алианса Renault-Nissan, е обвинен в прехвърляне на лични инвестиционни загуби на стойност 1,85 млрд. йени (17 млн. долара) към валутните сделки на Nissan.

Той също така има обвинение, че е направил 14,7 млн. долара плащания на саудитския бизнесмен Халед ал Джуфали, използвайки фондове на Nissan в замяна на акредитив, за да помогне за загубите си от инвестиции.

За първи път той бе задържан на 19 ноември и още два пъти през декември му бе постановен арест.

Ако бъде признат за виновен по обвиненията във финансови нарушения, Гон е изправен пред затвор до 10 години, както и глоба до 700 млн. йени, според японските регулатори.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Япония | прокуратура | Nissan | злоупотреби | измама | обвинения | Карлос Гон

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини