Дигитализацията може да е следващият двигател на растежа за ЦИЕ

БВП на държавите от ЦИЕ може да нарасне с 16%, ако държавите се подготвят за новия дигитален свят

22:51 21.01.2019
Следващият двигател на растеж за целия регион на Централна и Източна Европа може да е дигитализацията. Това каза Гергана Паси, основател на Дигитална национална коалиция (ДНК), по време на кръгла маса, инициирана от министър председателя на Полша Матеуш Моравецки и главният изпълнителен директор на Google Съндар Пичай.

Събитието се състоя в знаковия летен дворец на брега на езерото в парка Лаженки, построен от последния полски крал през 18 век.

„Според проучване на McKinsey страните от Централна и Източна Европа могат да прибавят 16% към брутния си вътрешен продукт (БВП) до 2030 г., ако подготвят икономиките, образователните си системи и правителствата за технологичния свят, в който живеем“, каза Паси.Това са бележките, които нахвърлих и дадох на Sandor Pichai, който обеща да ги чете в самолета. Гугъл може да стане двигател на промяната в региона, ако открие R&D или data centre в България, написа Гергана Паси в профила си във Facebook.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: дигитализация | Гергана Паси

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини