Джеф Безос се развежда

Той е със съпругата си Макензи от 25 г.

Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос обяви в Туитър, че ще се разведе със съпругата си Макензи Безос, с която са женени от 25 години. Съобщението е съвместно и от името на двамата.

"Ние решихме да се разведем и да продължим да споделяме живота си като приятели", пише двойката в изявлението.

"Дори ако бяхме знаели, че ще се разделим след 25 години, пак щяхме да го направим отново", продължава той.

Джеф Безос е най-богатият човек в света в момента, като към днешна дата състоянието му, според Блумбърг, възлиза на 137 млрд. долара.

В момента Безос е на 54 г., а съпругата му - на 48 г.

Двойката стартира миналата година съвместно благотворителен фонд, наречен Day One Fund. Изявлението предполага, че те ще продължат да работят заедно в тази посока.

Безос, който е роден в Ню Мексико през 1964 г., е син на майка-тийнейджър и баща му изоставя семейството, още когато той е малък. Но той е надарено дете, което печели място в университета в Принстън, където завършва електротехника и компютърни науки.

Безос се среща със съпругата си писателка Макензи, докато и двамата работят в хедж фонд в Ню Йорк.

Тя прави първата стъпка, като го кани на обяд.  След три месеца се сгодяват, а след 6 месеца сключват брак.

Той напуска работа в хедж фонда и се мести в Сиатъл, за да стартира Amazon като онлайн книжарница. Днес компанията е най-скъпата в света.

Двойката има четири деца.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Amazon | развод | Джеф Безос | Макензи Безос

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини