Функцията в iPhone X, която Стив Возняк продължава да ненавижда

Съоснователят на Apple не пести негативни коментари по адрес на „революционния“ iPhone X

Снимка: БТА
21:14 05.06.2018
Стив Возняк е известен с това, че приз излизането на всеки нов iPhone той веднага се сдобива с негова версия. За първи път изключение от това правило съоснователят на Apple направи миналата година, като отказа да инвестира в юбилейния iPhone X, определян от самата компанията като „революционен“. 

През декември обаче изпълнителният директор на Apple Тим Кук все пак му изпрати една бройка. 

Още когато получи своя iPhone X, Возняк не се поколеба да разкритикува Face ID функцията, която дава възможност за отключване на телефона чрез лицево разпознаване. Тогава той изтъкна, че предпочита опцията с пръстов отпечатък. 

Возняк сподели и негативното си отношение към страничното копче, което играе и ролята на Home бутон. Той съчетава редица функции, сред които активиране на гласовия асистент Siri и на слушалката например. 

Именно това е функцията, която буди най-голямо недоволство у Стив Возняк. „Той съчетава около осем различни опции в зависимост от това кога го натискате, как и колко дълго“, обяснява той и заключава „Това е доста объркващо... и не е естествено за продуктите на Appple“. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | функция | недоволство | iPhone X | Стив Возняк

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини