Generali подписа стратегическо партньорство с UniCredit

Такова бе подписано и с друг голям европейски застраховател - Allianz

16:45 05.06.2018
UniCredit подписа стратегическо банково-застрахователно партньорство с Generali за дистрибуцията на застрахователни продукти за физически лица и малки предприятия в България, Босна и Херцеговина, Хърватска, Чехия, Унгария, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения. Същото партньорство италианската банка подписва и с друг голям европейски застраховател - Allianz.

Партньорствата съчетават силния банков франчайз на UniCredit със застрахователната експертиза на партньорите и ще се прилагат след втората половина на 2018 г., в съответствие с всички местни регулации.
С Allianz партньорството ще бъде фокусирано върху животозастраховането и общото застраховане, а с Generali върху защита на плащанията по кредитни продукти.

„Тези партньорства ще затвърдят водещата позиция на UniCredit в региона, както и на разпознаваемите компетенции на нашите партньори като ще предоставят изключителни услуги на нашите индивидуални и малки бизнес клиенти“, коментира Карло Вивалди, директор на UniCredit за Централна и Източна Европа.

Централна и Източна Европа представлява пазар със значителен ръст за застрахователната индустрия. Процентът на проникване е доста под тези в Западна Европа. Банковото застраховане се очаква да бъде важен канал за дистрибуция и да увеличи проникването през следващите години.

„В нашия регион повече от 12.5 млн. клиенти разчитат на силата и подкрепата на Generali, когато се нуждаят от надежден застрахователен партньор. Ние сме пионерите на пазара и един от най-големите застрахователи в този регион и се гордеем, че подкрепяме клиентите на UniCredit с много специални и доказани застрахователни решения“, коментира и Лучано Чирина, регионален изпълнителен директор на Generali за ЦИЕ, Австрия и Русия.

„Клиентите на UniCredit ще се възползват от богатия ни опит и нарастващото  търсене на застраховки живот, здраве, имущество и злополуки в ЦИЕ. Сега можем да защитим тези клиенти в ключови моменти от техния живот. За нас е удоволствие, че UniCredit избра Allianz за партньор в предоставянето на застрахователни решения за своите клиенти и това партньорство е потвърждение на нашата успешна стратегия в региона“, допълни Петрос Папаниколау, регионален изпълнителен директор за Централна и Източна Европа на Allianz.

За УниКредит Булбанк обхватът изключва стратегическо партньорство по застраховки защита на плащания по кредитни продукти на банката. В следващите месеци предстои подписване на местно споразумение между дружествата в България.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: банка | застраховане | UniCredit | УниКредит | партньорство | Generali | Дженерали | дружество

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини