Google ще трие профили и страници в Google+ от 2 април

Още от 4 февруари потребителите няма да могат да създават нови профили, страници и събития

11:31 31.01.2019
Краят на Google+ е близо. Компанията обяви, че потребителската версия на Google+ ще бъде официално затворена на 2 април.

На тази дата профилите и страниците в Google+ ще станат недостъпни за потребителите. В този момент съдържанието в Google+, включително снимки и видеоклипове от албуми и архиви, ще започне да се изтрива. 

Още на 4 февруари потребителите няма да могат да създават нови потребителски профили, страници, общности или събития в Google+.

За да се подготви за приближаването на 2 април, Google насърчава потребителите да изтеглят и запазят съдържанието си, преди то да бъде изтрито. Android препоръча инструмент за изтегляне, наречен „Google+ Exporter“.

Google обяви миналия декември, че Google+ за потребителите ще бъде затворена през април, но небеше определила точна дата.

Тогава Google се мотивира с "предизвикателствата, свързани с поддържането на успешен продукт" и "ниската употреба на платформата" като причини за затваряне на услугата.

Миналия октомври The Wall Street Journal разкри, че данните от 500 000 потребители на Google+ са били изложени за период от три години, но компанията е решила да запази мълчание по въпроса.

Два месеца по-късно Google съобщи, че повече от 52 милиона потребители на Google+ са били засегнати от друга грешка, която излага лична информация, включително имена, имейл адреси, професии и възрасти. Този проблем накара компанията да ускори затварянето на потребителския си продукт, като изтегли затварянето от август 2019 г. за април 2019 г.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Google |

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини