Каролев: Между 3 и 33 лева имат да получат повечето застраховани в "Олимпик"

Според икономиста КФН си е свършила работата по случая

10:00 21.08.2018

"Комисията за финансов надзор няма право да проверява дали чуждестранна застрахователна компания е във финансово здраве. КФН си е свършила работата"Това заяви икономистът Владимир Каролев пред Нова тв тази сутрин. 

Той поясни, че 197 хиляди са българските граждани, които са се доверили на "Олимпик". От тях 110 хиляди са сключили тримесечна застраховка "Гражданска отговорност".

"При тях сумите, които евентуално трябва да се върнат, са между 3 и 33 лева. Около 9 милиона общо трябва да се върнат на тези малко под 200 хиляди души. И така средната сума се получава по 45 лева на човек", коментира Каролев.  

Правителството поиска оставката на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн заради фалита на "Олимпик". В същото време ДАНС и прокуратурата започват проверка на дейността на комисията, а Народното събрание се събира извънредно днес по казуса.

Застрахованите в „Олимпик” не могат да разчитат да получат парите си от българската държава и Обезпечителния фонд. Ще трябва да си ги търсят от кипърската страна и техните гаранционни фондове.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: КФН | застраховки | гражданска отговорност | Владимир Каролев | Олимпик