Правителството отпусна още 140 млн. лв. за строителни фирми

Допълнителните държавни разходи ще бъдат направени до края на тази година

Снимка: Economic.bg/Архив
15:54 19.12.2018
През следващите десетина дни строителните фирми ще получат допълнително 140 млн. лв. за извършени ремонтно-възстановителни дейности по републиканската пътна мрежа. Средствата бяха гласувани днес от Министерския съвет, като парите се отпускат с правителствено постановление от Централния бюджет към бюджета на регионалното министерство. В последствие средствата ще бъдат разпределени по различните фирми от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

С промяната се дава възможност за включване на нови отсечки, което ще позволи ефективното използване на вече предоставения ресурс в размер на общо 150 млн. лв. за ремонт на пътни отсечки. Така ще се осигури инвестиция за подобряване на състоянието на нови участъци от републиканската пътна мрежа и ще се повиши безопасността на движение, пише в мотивите към решението.

Припомняме, че миналата седмица Министерският съвет гласува други 158 млн. лв., с които АПИ да се разплати със строителните фирми за вече извършена дейност по строеж и ремонт на пътища.
Сега решението на правителството предвижда увеличаване на максималния размер на новите задължения за разходи, които могат да бъдат натрупани от Министерството на регионалното развитие и благоустройството през 2018 г. със 139.7 млн. лв.

Промяната е свързана с необходимостта от поемането на ангажименти за изграждане на приоритетни пътни проекти, чието изпълнение стартира през 2018 г., и разплащане на действително извършени дейности през същата година за неотложни аварийно - възстановителни работи.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: държавни пари | ремонт на пътища | пари за ремонти

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини