Ричард Брансън обеща Virgin Galactic в Космоса „до седмици“

Предприемачът трябваше да полети в космоса преди месец април тази година

20:26 09.10.2018
Космическата компания на милиардера Ричард Брансън Virgin Galactic трябва да започне тестови полети до седмици, пише CNBC. По думи на предприемача след тестовете, полетите в Космоса трябва да се случат след месеци, „не след години“.

„Ще можем да изпълняваме полети с други хора не много по-късно след първите тестове, така че за компанията предстоят много вълнуващи месеци“, заяви основателят и главен изпълнителен директор на компанията.

Колко ще струва космическото пътешествие?

Билетът за космическия кораб на Virgin Galactic определено не е евтин. Към момента цената стартира от $250 хил. Но Брансън се надява цените да могат да паднат до $40 - $50 хил. през следващото десетилетие. На въпрос дали ще има достатъчно желаещи за туризъм в космоса, Брансън отговаря: „В стая с десет души, осем биха желали да отидат в космоса, ако могат да си го позволят. Наша работа е да произвеждаме колкото можем повече кораби, за да се справим с търсенето“.

Британецът е един от тримата предприемачи, занимаващи се с космическа индустрия. Останалите Илон Мъск и Джеф Безос са голямата конкуренция на Virgin Galactic в идеята за изпращане на туристи в космоса. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: полети | Космос | Ричард Брансън | космически туризъм | Virgin Galactic

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини