IQOS вдигна приходите и печалбата на Philip Morris

Компанията очаква до края на годината продажбите на пълнители за IQOS да се удвоят

Снимка: Wikimedia
17:07 18.10.2018
Philip Morris International отчете по-високи от очакваните продажби и печалба през третото тримесечие на годината, пише Reuters. Това се дължи основно на новата бездимна цигара на компанията IQOS.

Производителят на Marlboro залага бъдещето си именно на това устройство, което загрява тютюна, а не го гори, и така произвежда пара, а не дим. Според Philip Morris така консумацията на тютюн е по-безопасна за здравето.

Нетната печалба на компанията през третото тримесечие е 7.5 млрд. долара, а анализаторите очакваха, че ще е 7.17 млрд. Ръстът в продажбите се дължи на разширяване на пазарното присъствие.

Дистрибуторите на Philip Morris в Япония са понижили складовите си наличности от настоящи продукти IQOS, тъй като предстои пускането на нови модели на устройството, посочва компанията. Тя очаква в световен мащаб продажбите на пълнители за машинката да се удвоят още тази година.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: финансови отчети | Philip Morris | IQOS | Philip Morris International | Marlboro | нагреваеми цигари

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини