Uber прекратява дейността си в Барселона

Компанията среща регулации и в други европейски страни

14:36 31.01.2019
Компанията за споделено пътуване Uber прекратява услугата си в Барселона, след като местните власти внесоха закон с нови регулации, които ще ограничат сериозно дейността на компаниите за превоз, предава Reuters.

Uber оперира в испанския град чрез подкомпанията си UberX, което ползва професионални шофьори от март миналата година. 

„Новите ограничения, одобрени от каталунското правителство ни оставиха без избор и замразяваме дейността на UberX, докато преценим какво ще е бъдещето ни в Барселона. Ангажираме се да сме дългосрочни партньори с испанските градове и се надяваме да работим с каталунското правителство и градския съвет за справедливи за всички разпоредби“, се казва в изявление на компанията.

Асоциация на транспортните компании в Испания Ауто Ве Те Се (AutoVTC) заяви, че решението на барселонските власти да приемат новите разпоредби може да изложи на риск 3000 работни места в Барселона. Uber отказва да посочи колко шофьори работят за компанията в каталунската столица.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Испания | компании | Барселона | регулации | Uber | споделено пътуване