АКФ осъди Теменужка Петкова заради отказ да предостави информация

Енергийният министър трябва да обясни защо „Марица Изток-2“ се отказва от „студения резерв“ в полза на ТЕЦ-а на Доган

Снимка: Economic.bg/Архив
Антикорупционният фонд (АКФ) осъди окончателно енергийния министър Теменужка Петкова заради нежеланието ѝ да предостави информация защо държавният ТЕЦ „Марица Изток-2“ се отказва през пролетта на 2018 г. от договора си за „студен резерв“. В последствие се сключва договор с ТЕЦ „Варна“ на Ахмед Доган и вече две години подред държавата дава по 27 млн. лв. на централата без тя да прави нищо.

Припомняме, че през миналата година Министерството на енергетиката глоби ТЕЦ-а на Доган, тъй като централата не е успяла да активира „студения резерв“, когато държавата е поискала това. Т.е. централата е получила около 25 млн. лв. въпреки невъзможността да изпълни задължението, за което и се плащат милионите.

Административен съд-София разпорежда на Теменужка Петкова да предостави на АКФ исканите сведения по Закона за достъп до обществена информация.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Ахмед Доган | Теменужка Петкова | студен резерв | достъп до информация | Антикорупционен фонд

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини