Американският конгрес даде зелена светлина за изтребителите за България

Информацията беше качена на сайта на Агенцията за сътрудничество в областта на отбраната и сигурността на САЩ

07:16 04.06.2019
Конгресът на Съединените американски щати е дал разрешение България да получи възможност за закупуване на цялостен пакет за 8 многоцелеви изтребителя F-16 Блок-70 на стойност 1.667 млрд. долара. Това е близо двойно повече, отколкото е одобрил българският парламент.

Информацията беше качена на сайта на Агенцията за сътрудничество в областта на отбраната и сигурността на Съединените щати (DSCA) и беше потвърдена от пресслужбата на българското военно министерство.

Вече тече двуседмичния срок, в който американското правителство ще предостави на българската страна проект на договор с очаквана цена за придобиване на самолетите в рамките на 1.2 млрд. долара.

Първоначално българският парламент даде мандат за преговори, при които цената на изтребителите не трябваше да надхвърля 1.8 млрд. лв. По-късно депутатите гласуваха допълнително решение, международният договор да може да се отклони от посочената цена.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | САЩ | изтребители | Конгрес | F-16

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини