КЕВР обсъжда днес новите цени на тока и парното от 1 юли

Най-голямо е поисканото увеличение на топлоенергията в Разград - с повече от 17%

КЕВР обсъжда днес новите цени на тока и парното от 1 юли
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще обсъжда днес новите цени на тока и парното от 1 юли. Припомняме, че през миналата седмица регулаторът предвиди средно поскъпване на електроенергията с 3.5%, а парното и топлата вода – с 4%.

Най-голямо е поисканото увеличение на топлоенергията в Разград - с повече от 17%. В столицата заложеното поскъпване е в размер на 4,3 на сто, а в Пловдив и Бургас - с повече от 7%.Единствено в Сливен се предвижда поевтиняване на услугата. 

Топлофикациите аргументират по-високите цени с поскъпването на парниковите емисии и с нуждата от по-големи инвестиции. Окончателното решение за новите цени ще бъде взето в края на месеца.

По думите на председателя на КЕВР Иван Иванов поскъпването на тока, парното и топлата вода се дължи на международни причини. "Поскъпването на цената на тока, парното и топлата вода от 1 юли е по причини извън България, върху които нито правителството, нито Комисията за енергийно и водно регулиране може да влияе", заяви Иванов в парламента.
Коментари: 0