Билетната система на БДЖ няма да заработи напълно и тази година

Засега се въвеждат билетоиздаващите устройства, но присъствието „на каса“ ще бъде задължително поне още шест месеца

Снимка: Economic.bg/ Архив
14:43 25.07.2019
БДЖ внедри новата си билетоиздаваща система в бюрото си на НДК в София – едно от най-големите в страната, съобщиха от компанията. До края на 2019 г. е предвидено системата да бъде инсталирана при билетните каси на още 23 гари и жп бюра в страната.

В края на август се очаква да стартира пълната функционалност на резервационната система. Става въпрос за новите двуекранни дисплеи, които ще визуализират местата във влака, подобно на системите в кината, и чрез тях хората ще посочват къде точно искат да стоят. Но с тях може да се купи само на място билет за бъдещо пътуване.

Оказва се, че възможността за издаване на билети онлайн за всички влакове ще бъде активирана чак след пълното внедряване на новата система. Тоест най-рано, но съвсем не сигурно, хората поне в следващите шест месеца ще продължат да се редят по касите на БДЖ, за да си вземат предварително запазените билети.

Първоначално ръководството очакваше билетоиздаващата система да заработи напълно до края на юни.



Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БДЖ | билети | резервация | Български държавни железници | онлайн продажба | резервиране