Бирена компания направи бутилка от хартия

В опит за устойчивост

Снимка: Carlsberg
10:12 11.10.2019
Carlsberg се приближава до целта си да продава бира в хартиени бутилки. Датската компания разкри вчера два нови прототипа за рециклируема бутилката от дървесни влакна, която се надява в крайна сметка да представи на пазара. 

Едната версия е облицована с тънък филм от рециклирана PET пластмаса, за да не проникне бирата в материала. Другият използва подплата на био основа. Прототипите ще бъдат тествани.

За Carlsberg иновацията е начин да намали влиянието си върху околната среда и да представи на потребителите интересен нов вариант.Бутилките от влакна са по-добри за околната среда от алуминия или стъклото, защото се добиват по устойчив начин и защото материалът има „много слабо въздействие върху производствения процес“, обясни Мириам Шингълтън, вицепрезидент по разработки в Carlsberg, цитирана от CNN.

Carlsberg започва работа по новия тип опаковки през 2015 г. и все още смята ,че има няколко години, преди да започне да продава тази бутилка на клиентите. Една от причините да е необходимо толкова време за разработването на ефективна хартиена бутилка, е защото Carlsberg трябва да се увери, че новата опаковка не променя вкуса на газираната напитка и защото видовете материали, които търси, като полимера на биологична основа, не се предлагат в търговската мрежа.

За да придвижи нещата напред, Carlsberg си партнира с експерти по опаковане и други компании. Компанията заяви, че Absolut, Coca-Cola и L'Oréal обединяват усилията си за разработване на ефективни хартиени опаковки. Повече партньори могат да помогнат за увеличаване на търсенето на основните материали, от които се нуждаят.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: екология | бира | бутилка | хартия | Carlsberg | пластмаса

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини