Британските летища ще използват 3D скенери за багаж от 2022 г.

Новите устройства ще намалят "неприятностите" за пътуващите и ще борят опашките

Снимка: Pixabay
11:17 26.08.2019
Дългите опашки на британските летища за проверка на ръчния багаж скоро може да приключат, след като британското правителството разпореди на летищните оператори да въведат нови 3D скенери до 2022 г.

Обявявайки плановете, Борис Джонсън каза, че новите устройства ще намалят "неприятностите" за пътуващите. „Като прави пътуванията през летищата във Великобритания по-лесни от всякога, това ново оборудване ще помогне да се засили жизненоважната роля, която нашите летища играят в осигуряването на позицията на Обединеното кралство като глобален център за търговия, туризъм и инвестиции“, заяви премиерът.

Летище "Хийтроу" каза, че някои от скенерите в нов стил вече работят в някои от неговите терминали, но докато технологията не бъде инсталирана изцяло на летището, пътниците трябва да продължат да следват ограниченията, въведени през 2006 г.

Летището заяви, че ще похарчи 50 млн. паунда за 3D скенери, които дават на служителите по сигурността много по-ясни изображения на предметите в багажа на пътниците и им позволяват да преглеждат съдържанието на чанта от множество ъгли.

Хийтроу обаче не е първият глобален център, който преминава към по-просто сканиране на сигурността. Летище Schipol в Амстердам вече е инсталирало скенерите, а в САЩ те се използват в Hartsfield-Jackson в Атланта и на O’Hare в Чикаго.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Великобритания | пътници | проверка | летища | сигурност | багаж | опашки | 3D скенери

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини