Deutsche Bank закри Азиатско-Тихоокеанския си бизнес

Германската банка започна съкращаването на служителите, което ще засегне общо 18 хил. служители

Снимка: БТА
08:25 08.07.2019
Германската Deutsche Bank е закрила всички свои операции в държавите от Азиатско-Тихоокеанския регион, пише Reuters. Без предупреждение банката е прекратила своята дейност и е започнала да освобождава работещите там около 5000 души.

Решението изглежда е част от обявеното по-рано преструктуриране на банката, което предвижда закриването на инвестиционния бизнес и съсредоточаването върху европейските операции. Тази реформа ще засегне 18 хил. работни места и ще струва около 7.4 млрд. евро на финансовата институция.

Решението да бъде съкратена дейността на Deutsche в Сидни, Хонконг, Токио и Сингапур изненада всички – както самите служители, така и наблюдателите. Причината е, че досега се смяташе, че ще се орязват работни места основно в САЩ  и Европа. Засега от германската банка не са коментирали решението.

Банкери в Сидни, които са напускали финансовата институция днес, са потвърдили за Reuters, че са били уволнени и им предстои да подпишат документите.

„Разбираме, че тези промени засягат дълбоко живота на хората и ще направим каквото можем, за да сме възможно най-отговорни и чувствителни, за да приложим тези промени”, коментира говорител на Deutsche Bank, без да дава каквито и да са подробности.

Главният изпълнителен директор Кристиан Шиене, който сега се стреми да се съсредоточи върху по-стабилните приходи на банката, заяви в неделя, че това е най-фундаменталната трансформация на банката от десетилетия. „Това е рестарт. Създаваме банка, която ще бъде по-печеливша, по-икономична, по-новаторска и по-устойчива", написа той на персонала.

Банката ще създаде така наречената „лоша банка“, в която да бъдат прехвърлени проблемни активи за 74 млрд. евро.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Дойче банк | съкращаване на хора

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини