Deutsche Telekom пусна 5G мрежата си в 5 германски града

Догодина ще бъдат обхванати общо 20 града в страната

Снимка: Pixabay
10:14 05.09.2019
Deutsche Telekom заяви, че от днес мобилната му 5G мрежа работи в пет германски града, като пускането й съвпада с деня на откриване на панаира на потребителската електроника IFA в Берлин.

Германският мобилен оператор и лидер на пазара плати 2,2 милиарда евро за 5G спектър на неотдавнашен търг и регулаторът току-що е отключил достъп до лентата от 3.6 гигахерца, която ще захранва първоначално 5G мрежата.

Берлин, Мюнхен, Кьолн, Бон и Дармщат сега предлагат локални 5G услуги с честотна лента до 1 гигабит в секунда - достатъчно бързо, за да изтеглите филм на смартфон за няколко секунди, съобщава Ройтерс.

Хамбург и Лайпциг ще последват до края на годината, като до 2020 г. ще бъдат обхванати 20 германски града, се казва в съобщение на Deutsche Telekom.

„Извеждаме 5G на улицата и ще се ориентираме към нуждите на нашите клиенти“, каза главният технологичен директор на телекома Валтер Голдениц. „Ще отидем там, където търсенето на данни е най-голямо“.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: мрежа | Германия | Deutsche Telekom | мобилен оператор | 5G | 5G мрежа

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини