Една от най-големите модни столици ще забрани продажбата на кожа

Забраната може да струва на града над 1000 работни места и близо 3 милиарда евро

Снимка: Pixabay
21:12 22.04.2019
Миналата година Ню Йорк бе сцена на официалния Марш за правата на животните, а сега процъфтяващото движение за забрана на кожите се стреми да направи най-големия си удар в модната Мека.

Законодателите настояват за мярка, която ще забрани продажбата на всички нови продукти от кожа в града.

В разгара на бизнеса с кожи през миналия век, Ню Йорк Сити произвежда 80% от кожените палта, произведени в САЩ, според FUR NYC, група, представляваща 130 търговци на дребно и производители в града.

Групата казва, че Ню Йорк остава най-големият пазар за кожени изделия в страната, с истинска кожа, която все още често се използва за яки на палта, сака и други артикули. Има оценки, според които забраната може да струва на града над 1000 работни места и близо 3 милиарда евро.

Ако законът бъде приет, Ню Йорк ще стане третият голям американски град с такава забрана, след Сан Франциско, където забраната влиза в сила тази година, и Лос Анджелис, където забраната, приета тази година, ще влезе в сила през 2021 година.

Сао Пауло, Бразилия, въведе забрана за внос и продажба на кожи през 2015 г. В Обединеното кралство бе забранено отглеждането на животни за кожа преди около 20 години. 

Миналата година Лондонската седмица на модата стана първото голямо модно събитие, което изцяло бе без изделия от естествена кожа, съобщава Евронюз.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: закон | забрана | ню йорк | кожа | дрехи

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини