Франция настоява за гаранции при сделка Renault-Fiat Chrysler

Министърът на финансите потвърди, че делът на държавата ще намалее наполовина

Френският министър на финансите Бруно Льо Мер
Френският министър на финансите Бруно Льо Мер
Снимка: БТА
09:47 28.05.2019
Франция трябва да защити собствените си интереси и работни места при евентуалното сливане между Renault и Fiat, въпреки че тогава френският дял в Renault автоматично ще бъде намален наполовина. Това каза френският финансов министър Бруно Льо Мер пред радио RTL във вторник.

Той заяви също, че френското правителство ще настоява за „четири гаранции“ при сделката Renault-Fiat, включително защитата на френските работни места, като гарантира, че Франция е добре представена в Борда на новото холдингово дружество и се гарантира, че Renault-Fiat е лидер в разработването на електрически батерии.

„Първото: работните места в промишлеността и индустриалните обекти. Казах на председателя на Renault много ясно, че това е първата гаранция, която искам от него при започването на тези преговори. Гаранция за запазване на индустриалните работни места и обекти във Франция“, каза Льо Мер, цитиран от Reuters.

Той потвърди, че ако има сделка, делът на френската държава в Renault ще намалее до 7.5% от 15% в момента.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: сливане | Рено | сделка за придобиване | Фиат | Крайслер

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини