Гърция одобри намаление на данъци и разсрочване на дългове

Гърците дължат на държавата над 104 млрд. евро

08:43 31.07.2019
Гръцкият парламент одобри намаление на данъците и мерки за подпомагане на населението, което не може да плати дълговете си. Мерките бяха прокарани от новия гръцки премиер, десноцентриста Кириакос Мицотакис, предаде ДПА.

Според тях онези, които дължат пари на държавата и на пенсионни фондове, сега ще могат да ги плащат на 120 разсрочени месечни вноски.

В допълнение, имотните данъци ще бъдат намалени със средно около 22%.

Дебатите, предшествали гласуването на мерките, бяха излъчвани директно по телевизията. По време на тях министърът на финансите Христос Стайкурас каза, че гръцкият народ дължи на държавата над 104 млрд. евро.

"Проблемите на нашите граждани не могат да чакат", заяви премиерът Мицотакис. "Ние помагаме на милиони хора и фирми. Искаме да съживим средната класа и сектора на недвижимите имоти", допълни той и подчерта, че иска да стимулира икономиката.

Следващата седмица парламентът ще одобри още данъчни съкращения. Сред планираните мерки е и намаление на данъците върху доходите на хора, печелещи до 10 000 евро на година. Намалението ще е от настоящите 22 процента на 9 процента.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Гърция | данъци | дългове | парламент

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини