iPhone вече носи по-малко от половината приходи на Apple

Компанията все още остава дълбоко зависима от своя смартфон

iPhone вече носи по-малко от половината приходи на Apple
2114 ~ 2 мин. четене
Технологичният гигант Apple успя да се справи с още едно тримесечие на слаби продажби на iPhone, като увеличи приходите си от останалите си бизнеси. Компанията генерира по-малко от половината от общите си приходи за тримесечието от продажбите на iPhone за първи път от 2012 г. насам. Това е знак, че Apple се насочва към живот отвъд флагмана си, информира Bloomberg. 

Въпреки че компанията отчете рекордните 11.5 млрд. долара приходи от услуги за фискалното трето тримесечие, тя показа силно представяне на други устройства като Apple Watch, но все още не може да се отърси напълно от зависимостта си от iPhone. Всички основни услуги на компанията, както и Apple Watch и слушалките AirPods, се нуждаят или работят най-добре със смартфон.

За да има успех извън iPhone, Apple ще трябва да направи услугите си достъпни и достатъчно добри за други мобилни устройства. Приходите от смартфон устройствата са се свили с 12% за третото тримесечие спрямо година по-рано. Въпреки това директори на Apple коментираха, че тазгодишнитте усилия за възраждане на приходите от продажби с нова политика – чрез намаления и различни програми, вече работи.

Следващото финансово тримесечие на Apple ще привлече много повече внимание, тъй като то ще бъде първото, което ще включва продажби за новите смартфони на компанията, както и за две нови абонаментни услуги - Apple TV + и Apple Arcade. Компанията прогнозира приходите за Q4 да достигнат между 61 и 64 милиарда долара. 

Очаква се новите модели iPhone да включват по-модерна технология на камерата, както и трети обектив за ултра широки снимки на двата премиум модела, които ще продължат линията на iPhone XS и XS Max.
Подкрепи Economic.bg