Градини от книги „оживяха“ в Люксембург (снимки)

Инсталацията може да се разгледа до края на лятото

Снимка: citylife.esch.lu
19:32 11.08.2019
Вторият по големина град в Люксембург посрещна уникална художествена изложба за летния сезон. CULTURE.S, изданието за 2019 г. на градинаta с живи скулптури, бе открито в Еш сюр Алзет, пише порталът TheMayor.eu. Тази градина е резултат от сътрудничество между отдела за зелени пространства на град Еш и люксембургската художничка Флорънс Хофман. Този вид сътрудничество е първото по рода си на територията на града, а „градината“ се намира на площада пред кметството.


Снимка: citylife.esch.lu

Инсталацията  CULTURE.S се състои от пет книги в голям размер, поставени вертикално като монолитни блокове. Книгите се разглеждат като символ на знанието, образованието, културата, особено в дигиталната ера. Всяка книга, вместо заглавие, носи една-единствена дума - универсални ценности на човешкото наследство  като свобода, единство, солидарност, толерантност, благополучие. Нещо повече - всяка от тях представлява мини хоризонтална градина, изградена от градските градинари. 

Снимка:citylife.esch.lu

Инсталацията може да се види до есента на 2019 година. Книгите са повтарящ се мотив в изкуството на Флорънс Хофман. Тя има множество творби, изложени в други европейски градове, които предават мощни социални послания.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: книги | Люксембург | галерия | градина

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини