Jay-Z, Кейти Пери и Серина Уилямс инвестират в компания за месо на растителна основа

Impossible Foods набра още 300 милиона долара финансиране

Impossible Foods набра още 300 милиона долара финансиране, за да задоволи търсенето на алтернативи на месото, базирани на растителна основа. И към компанията се присъединяват известни личности.

Jay-Z, Кейти Пери, Серина Уилямс, Джейдън Смит, Тревър Ной и Зед са сред инвеститорите, които Impossible Foods обяви в понеделник. Последният кръг от финансиране бе ръководен от основната компания, предишните инвеститори Temasek, сингапурска инвестиционна компания, и Horizon Ventures, фирма за рисков капитал от Хонконг.

Като цяло Impossible Foods е набрала досега повече от 750 милиона долара.

Инвестицията на знаменитостите в компанията може да е още един знак, че реалистичните алтернативи за месо са станали невероятно модерни. Някои потребители се опитват да ядат по-малко месо по здравословни причини и да намалят въздействието си върху околната среда, така че търсенето на растителни протеини нараства. Тази година Impossible Foods е забелязал такъв скок в търсенето, че продуктите й се изчерпват.

За да не изостава, Impossible планира да наеме поне 50 нови служители във фабриката в Оукланд, Калифорния, в която в момента работят около 70 служители на пълно работно време. Очаква се също така да отвори още производствени съоръжения, заяви генералният директор Дейвид Лий пред CNN Business.

Лий добави, че макар и последният кръг от финансиране да помогне, компанията все още вероятно ще се сблъска с търсенето в бъдеще.

Impossible в момента продава продуктите си на растителна основа само на ресторанти, но планира да ги пусне и в магазини за продажба на дребно тази година. 

Друга подобна компания - Beyond Meat, продава продуктите си на ресторанти и ги предлага и в магазините.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: инвестиции | месо | Кейти Пери | Серина Уилямс | протеин | Impossible Foods | Jay-Z

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини