Jay-Z, Кейти Пери и Серина Уилямс инвестират в компания за месо на растителна основа

Impossible Foods набра още 300 милиона долара финансиране

21:10 14.05.2019
Impossible Foods набра още 300 милиона долара финансиране, за да задоволи търсенето на алтернативи на месото, базирани на растителна основа. И към компанията се присъединяват известни личности.

Jay-Z, Кейти Пери, Серина Уилямс, Джейдън Смит, Тревър Ной и Зед са сред инвеститорите, които Impossible Foods обяви в понеделник. Последният кръг от финансиране бе ръководен от основната компания, предишните инвеститори Temasek, сингапурска инвестиционна компания, и Horizon Ventures, фирма за рисков капитал от Хонконг.

Като цяло Impossible Foods е набрала досега повече от 750 милиона долара.

Инвестицията на знаменитостите в компанията може да е още един знак, че реалистичните алтернативи за месо са станали невероятно модерни. Някои потребители се опитват да ядат по-малко месо по здравословни причини и да намалят въздействието си върху околната среда, така че търсенето на растителни протеини нараства. Тази година Impossible Foods е забелязал такъв скок в търсенето, че продуктите й се изчерпват.

За да не изостава, Impossible планира да наеме поне 50 нови служители във фабриката в Оукланд, Калифорния, в която в момента работят около 70 служители на пълно работно време. Очаква се също така да отвори още производствени съоръжения, заяви генералният директор Дейвид Лий пред CNN Business.

Лий добави, че макар и последният кръг от финансиране да помогне, компанията все още вероятно ще се сблъска с търсенето в бъдеще.

Impossible в момента продава продуктите си на растителна основа само на ресторанти, но планира да ги пусне и в магазини за продажба на дребно тази година. 

Друга подобна компания - Beyond Meat, продава продуктите си на ресторанти и ги предлага и в магазините.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: инвестиции | месо | Кейти Пери | Серина Уилямс | протеин | Impossible Foods | Jay-Z

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини