КФН проведе среща с „Бул Инс“ за обезщетенията на загиналите край Своге

Финансовият регулатор ще продължи да следи как застрахователната компания се отнася с клиентите си

Снимка: Economic.bg/ Красимир Свраков
15:13 22.05.2019

Ръководството на Комисията за финансов надзор (КФН) днес сутринта се е срещнало с представители на застрахователната компания „Бул Инс“. Целта е била да се обсъди решението на дружеството да изплати по 10 лв. обезщетение на близките на загиналите при автобусната катастрофа край Своге.

КФН е обсъдила с „Бул Инс“ задължението ѝ да изплати законоустановените обезщетения по застраховка „Злополука“ в размер на 50 хил. лв. Регулаторът е напомнил на застрахователя, че ще продължи да съблюдава за правилното и справедливо отношение на компанията към нейните клиенти.

Още вчера, след като е получила отворено писмо от близките на загиналите в катастрофата край Своге, КФН е изпратила писмо към близките на загиналите, а впоследствие прессъобщение до широката общественост чрез медиите.

Снощи финансовият регулатор разпореди на „Бул Инс“ да изплати по 50 хил. лв. на близките на всеки загинал пътник при автобусната катастрофа край Своге. Принудителните административни мерки на регулатора дойдоха след информация, че компанията е платила по 10 лв. обезщетение за пътник.

„Минималната сума за изплащане по тази застраховка според Кодекса за застраховането е 50 000 лв. за всеки пътник. Изплащането на сумата от 10 лв. обезщетение за пътник в катастрофиралото превозно средство е противозаконно, защото законът изрично е предвидил минимална сума от 50 000 лв. за всеки пътник“, заяви КФН.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: КФН | катастрофа | обезщетения | Бул инс | Комисия за финансов надзор | застрахователна компания | катастрофа край Своге | автобусна катастрофа

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини