Директорът на Huawei се възхищава на Apple и купува за семейството си iPhone-и

Рен Женгфей е против бойкота на американската компания в Китай

Директорът на Huawei се възхищава на Apple и купува за семейството си iPhone-и

Рен Женгфей

11645 ~ 2 мин. четене
Докато Америка воюва с неговата компания, главният изпълнителен директор и основател на Huawei Рен Женгфей се изказа в подкрепа на един от най-големите си конкуренти. В интервю за китайската държавна телевизия във вторник Рен потвърди, че е фен на Apple.

"iPhone има добра екосистема и когато семейството ми е в чужбина, аз все още им купувам iPhone, така че човек не може да си мисли, че любовта към Huawei трябва да означава да обичаме Huawei телефоните", каза Рен.

Вестникът също така казва, че Рен се опитва да успокои намеренията за ответни действия в Китай срещу Apple. Потребителите в социалните медии призовават от няколко дни за бойкот на производителя на iPhone, след като Huawei беше сложена в черния списък на администрацията на  президента Доналд Тръмп.

Светът обаче вече узна, че династията Huawei има слабост към Apple. Финансовият директор на Huawei и дъщеря на Рен, Мън Ванчджоу, която бе арестувана в Канада по искане на САЩ, носеше куп устройства Apple в чантата си и те са били конфискувани при ареста й през декември. По-точно - един смартфон iPhone 7 Plus, лаптоп MacBook Air и таблет iPad Pro, в допълнение към Huawei Mate 20 RS телефон с дизайн на Porsche, съобщи Bloomberg, цитирайки съдебни документи.

Въпреки това обаче станаха известни и случаи, при които служители на китайската компания са били наказвани за използването на продукти на Apple. По-рано тази година двама служители бяха понижени и заплатите им бяха намалени с около 700 долара, след като те бяха постнали туит в профила на компанията, използвайки iPhone. Новогодишният поздрав "Happy # 2019" бе отбелязан като изпратен "чрез Twitter за iPhone."
Коментари: 0