Компания търси шестима платени пътешественици

Последователите в социалните мрежи ще определят техните приключения

20:04 12.03.2019
Ако да пътувате по света и да публикувате в социалните мрежи за приключенията си е вашата идея за сбъдната мечта, ето подходящо предложение.

Туристическата компания Busabout наема шестима души, които да обикалят света, като поема всички разходи за пътуванията, оценени на стойност £ 8 000 ($ 10 500) през лятото. Очаква се ангажиментът им да продължи до 11 седмици.

Всички успешни кандидати трябва да публикуват постове в социалните медийни платформи на туристическия оператор Busabout.

Но, разбира се, има уловка.

„Големият експеримент на пътешестване“, както компанията нарича проекта, предвижда шестимата кандидати да оставят своите решения за почивка в ръцете на аудиторията на Instagram.

Това означава, че всичко - от това дали ще скачат с парашут или ще отидат рафтинг, и дали да се хранят с лакомства от пържени насекоми в Банкок, ще бъде решено от последователите на Busabout чрез анкети в Instagram stories.

Шестимата души ще пътуват по двойки: един дует ще се насочи към Югоизточна Азия, друг ще проучи Европа, а третият ще обиколи САЩ.

Маршрутите за Югоизточна Азия и САЩ ще продължат шест седмици, докато приключението в Европа ще продължи повече от 11 седмици, завършвайки с посещение на Октоберфест в Мюнхен през септември.

Всички кандидати в "Големият експеримент на пътешестване" ще получават £ 200 ($ 264) на седмица, както и ще им бъдат покрити всички разходи.

Във всеки дует има две отделни роли за двамата пътешественици: единият ще бъде "Instagram Storyteller" (разказвачът на историите), човекът пред камерата, а неговият партньор ще бъде видеооператорът, снимащ творческо съдържание.

И двамата обаче ще трябва да се справят с предизвикателствата, поставени от последователите в социалните мрежи.

За да кандидатствате, просто трябва да изберете дали искате да бъдете разказвач на истории или видеооператор, предпочитаната от вас дестинация, и запишете видеоклип от 60 секунди, показващ най-добрите части от вашия собствен град.

"Допълнителни точки ще бъдат присъдени за творчество," казва Busabout.

Можете да кандидатствате като двойка или самостоятелно.

Качете видеоклипа си на уебсайта на Busabout преди крайния срок 8 април 2019 г. След това компанията ще намали броя на участниците до кратка листа, а крайните победители ще бъдат избрани с публично гласуване.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: социални мрежи | пътуване | пътешественици | Busabout | туристическа компания

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини