Земеделското министерство ще даде пари за лого на кампания за преброяване

Срокът за подаване на предложения е до 12 август

Снимка: МЗХГ
14:15 23.07.2019
Министерство на земеделието, храните и горите е решило да създаде лого на предстоящата кампания за преброяване на земеделските стопанства в България, която ще стартира през 2020 г. За целта ведомството на Десислава Танева ще организира конкурс, в който ще могат да участват български и чуждестранни граждани и юридически лица. Класираните на първите 3 места ще получат парична награда в размер съответно на 1000, 500 и 300 лв.

Преброяването на земеделските стопани ще започне на 1 септември и ще приключи на 18 декември 2020 г. Преди официалното преброяване, от 1 септември до 11 октомври тази година, ще се проведе и пробно такова. Акцията ще се провежда на територията на цялата страна и ще обхване над 200 000 земеделски стопанства у нас, съобщават от земеделското министерство.

Графичният символ на преброяването на земеделските стопанства трябва да включва думите „Преброяване на земеделските стопанства 2020“ на кирилица и на латиница (Agricultural Census 2020). Според ведомството символът трябва да отразява същността на "най-мащабното статистическо изследване за земеделските стопанства в България и Европейския съюз".

Също така "знакът следва да представлява своеобразно графично послание, с което земеделските стопани да бъдат мотивирани да участват в преброяването".

Предложенията ще се приемат от днес, 23 юли,  до 12 август 2019 г. До пет дни след това се очаква да бъдат обявени победителите.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: конкурс | лого | земеделски стопанства | преброяване | МЗХГ