Наемите в „Студентски град“ са поскъпнали със 17% за година

Повишават се и цените за продажба на двустайни апартаменти в софийския квартал

Снимка: Wikimedia
11:09 16.08.2019
За една година средната цена за наем на двустайно жилище в „Студентски град“, София, е нараснала с почти 17% и към момента е 6.8 евро/кв.м. Ръст на цените цените има и в „Овча купел“, сочи анализ на Imoti.net за последните 12 месеца.

Началната цена на двустаен обзаведен апартамент, какъвто най-често търсят студентите,  започва от 5 евро/кв.м. и достига до 83 евро/кв.м. Цената се определя от типа строителство, локацията, обзавеждането и оборудването, които жилището предлага. Цените на наемите за двустаен апартамент започват от 250 евро и могат да стигнат до 2500 евро.В другия привлекателен за студентите район – „Овча купел“ - също има годишен ръст на наемните цени, макар и по-лек – 8%. Там средната сума, на която може да бъде нает двустаен апартамент, в момента е 4.7 евро/кв.м. Студентите, които са се спрели на квартира в този квартал, ще плащат между 230 и 430 евро.

Често родителите на студенти предпочитат да не плащат наем, а да закупят апартамент. Анализът на Imoti.net показва, че ръстът в цените за продажба на двустаен апартамент в „Студентски град“ продължава. За година средните суми са нараснали с 10% като в момента за най-масовия тип жилища в района цените достигат до 1048 евро/кв.м. Без особена разлика в цените за продажба са жилищата в „Овча купел“, които в момента варират между 900 и 930 евро/кв.м.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | наеми | апартаменти | жилища | студенти | Овча купел | Студентски град | продажни цени

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини