Най-луксозният влак в света става още по-луксозен (галерия)

Пътуването в новите три големи купета ще струва 7800 долара на нощ

Снимка: Belmond
21:15 05.07.2019
Един от най-луксозните влакове в света се обновява. От 2020 г. емблематичният Венеция Симплон-Ориент-Експрес ще се похвали с три великолепни нови големи апартамента (Grand Suites), които са въплъщение на безкраен блясък.

Новите купета, които струват около 7 800 долара на човек на нощ, са кръстени на три града, които влакът обслужва - Виена, Прага и Будапеща. Всеки от тях е проектиран така, че да отразява посочената дестинация.Виенският апартамент има класическо усещане, с богати нюанси в златно и изумруденозелено, копринени платове и елементи от тъмно дърво, а апартамент Прага е декориран в кафяви и златни цветове и включва ръчно бродирани възглавници и мозайки.И накрая, апартаментът в Будапеща напомня както на готическата, така и на османската архитектура, с изящно издълбани дървени конструкции.

Виена, Прага и Будапеща, които се присъединяват към апартаментите Венеция, Истанбул и Париж, могат да се похвалят със самостоятелен санитарен възел с душове, двойни легла, самостоятелна всекидневна зона и подово отопление, както и шампанско в неограничено свободно ползване и личен 24-часов стюард.

"Както с всичко на борда на Венеция Симплон-Ориент-Експрес, дизайнът и реставрацията, направени всеки апартамент, и тук са изключителни, направени при спазване на оригиналния Ар деко дизайн от 1920 г.", казва Гари Франклин, вицепрезидент за влаковете и круизите в Belmond - компанията, която управлява влака."Всеки от апартаментите е ползвал вдъхновение от романтиката, приключенията и стила на всеки голям европейски град, в който пътуваме. Те са истинска почит към романтиката и блясъка на Европа и златната ера на железопътните пътувания.", допълва той.

Независимо дали ще отседнат в един от големите апартаменти, или в по-малко купе, всички пътници имат достъп до три кабини за хранене, бар за шампанско и най-важното - невероятни гледки по време на спиращото дъха пътуване из Европа.Емблематичната Венеция Симплон-Ориент-Експрес, който е послужил като вдъхновение за "Убийство в Ориент Експрес" на Агата Кристи, пътува из Европа от март до ноември и посещава Истанбул веднъж годишно.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: влак | лукс | Ориент Експрес | Венеция Симплон-Ориент-Експрес | най-луксозният влак в света

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини